Na stronie UM Wrocław podane są takie informacje ( wybrane cytaty ):
" Zameldowanie na pobyt czasowy ponad 3 miesiące:
Aby uzyskać zameldowanie na pobyt stały należy złożyć w jednym z Centrów Obsługi Mieszkańców, następujące dokumenty:
* druk zgłoszenie pobytu czasowego ponad 3 miesiące dla dorosłych i dzieci,
* dowód osobisty, a w uzasadnionych przypadkach inny dokument pozwalający na ustalenie tożsamości (osoby niepełnoletnie nieposiadające dokumentu stwierdzającego tożsamość – odpis skrócony aktu urodzenia),
Do wglądu przedstawić należy:
* tytuł prawny do lokalu (tj. akt notarialny, wypis z księgi wieczystej, umowa najmu, przydział lokalu spółdzielczego lub umowa cywilno-prawna) ... "
___
Tylko, że ja nie mam żadnych praw do tego mieszkania, obawiam się, że to nie możliwe...
Chyba, że jakimś cudem nie poproszą o dokument świadczący o tym, że mam prawo do lokalu...
Tylko z drugiej strony jak to będzie wyglądać, facet nie zgadza się do meldowanie obcej osoby, a ja mimo wszystko będę próbować to i tak zrobić sama...
Ja chyba faktycznie zdecyduję się na całkowite wymeldowanie i tam we Wrocławiu nie będę zameldowana dopóki nie znajdę własnego mieszkania. To szukanie potrwa wiele czasu, gdyż najpierw to muszę znaleźć pracę aby móc opłacać czynsz...
Ostatnio edytowany przez katarzynah1987 (2010-08-04 15:16:12)